dissabte, 23 d’abril del 2011

I un cop de vent els despentina, segons McAbeu

I un cop de vent els despentina, segons McAbeu:
.
He de començar dient que a mi m'agrada el gènere literari de la narració curta, admiro a qui és capaç d'explicar amb les paraules justes una bona història, i ja he dit que m'agraden els contes d'en Jesús M. Tibau, té un estil planer que fa que entris molt fàcilment en les històries que escriu i això no és diferent en aquest llibre que ja és el seu cinquè recull de relats. A la contraportada podem llegir: "I un cop de vent els despentina ens presenta històries senzilles, capaces de despertar-nos emoció i tendresa en poques línies, o un somriure de complicitat. De vegades, la vida sacseja els personatges de dalt a baix; altres, més sovint, pren forma de cop de vent que no els fa caure, només els despentina, i ens fa reflexionar sobre el sentit de tot plegat.". I això és exactament el que hi trobem al llibre: Unes històries d'allò més quotidianes que ens podrien passar (algunes més que les altres) a qualsevol de nosaltres i que els personatges encaren com poden per sortir-ne al final més o menys afectats, també com ens passaria a qualsevol de nosaltres.
És difícil escollir un relat en concret entre els 37 que omplen les 120 pàgines del llibre, tots ells tenen el seu què. Per destacar-ne algun, diré que a mi m'han agradat molt: "Poder", amb un final que en un primer moment et fa somriure però que en el fons és bastant trist; "Del cel a terra", i no només per l'encertada tria del nom del protagonista masculí ;) ; "Homenatge a Pere", una picada d'ull a un dels meus autors favorits; "Rectificar és de savis", on veiem que és veritat allò de que a grans mals, grans remeis; i acabo, perquè sinó els aniria citant tots, amb els micro-relats que tanquen el llibre que són un gran exemple de com es poden dir moltes coses amb molt poques paraules.
A la web de l'editorial ens regalen un tast del llibre en format PDF. Aprofiteu el regal i tasteu-lo, comprovareu que "I un cop de vent els despentina" és una bona opció si encara no teniu clar quin llibre comprar avui (o qualsevol altre dia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada